fbpx
Ingyenes szállítás Magyarországon
Villámgyors, 1 munkanapon belüli kézbesítés
30 napos pénzvisszafizetési garancia
Már a patikákban is kapható
Ingyenes szállítás, 1 munkanapon belül!
Patikában is kapható! Már a patikákban is kapható

Szarkalábak, ráncos bőr fiatalon? – A szem alatti ráncok kialakulásának okai

A ráncosodás  az öregedés természetes velejárója. Vannak emberek, akiken viszont látszólag egyáltalán nem fog az idő. Nagyítóval sem találsz szarkalábat a szemük alatt, hiába múltak el 40 vagy 50  évesek. Nálad pedig lehet, hogy már nagyon fiatalon megjelentek a szemkörnyéki ráncok. Ez olyan igazságtalan! Vajon ők tesznek valamit a ráncosodás ellen vagy csupán jó génekkel születtek? Miért alakulnak ki a szem alatti, szem körüli ráncok? Járjunk utána együtt!

A szem alatti ráncok kialakulásának genetikai okai

Egészen fiatalon, akár a 20-as éveink elején is megjelenhetnek az első ráncok:

 • a homlok elkezd barázdálódni
 • a  szem körül kialakulnak a kis szarkalábak
 • a száj körül mimikai ráncokat észlelhetünk.

Általánosságban viszont csak 25 év körül kezd csökkeni  azoknak az anyagoknak a mennyisége, amelyek feszessé teszik a bőrt. Ilyen anyag a kollagén, az elasztin és a hialuronsav. Az öregedéssel a bőr mélyebb rétegeiben a zsír megfogyatkozik, ezért veszít az arc a rugalmasságából. A kollagén mennyisége például évente 1%-kal csökken a szervezetben, ezért és számos külső-belső tényező hatására az évek alatt – különösen 50 éves kor fölött – elmélyülnek a ráncok az arcon,  a szem alatt és az egész testen. 

Mi okozza az öregedést az orvostudomány szerint?

Az öregedést a sejtes károsodások – például rossz szerkezetű, és ezért nem működő fehérjék – progresszív felhalmozódása okozza. Ezek a molekuláris károsodások gátolják a normális sejtes folyamatokat, aminek eredményeként az érintett sejt elpusztul.

A holland Erasmus Egyetem kutatói sok szerint az öregedésért részben a MC1R gén a felelős. Feltelezésük szerint a MC1R bizonyos változatai a DNS-ek szintjén gátolhatják a bőr regenerálódását.

A „halhatatlanságot”  a természet már feltalálta, a kutatóknak és az orvosoknak „csupán” ennek genetikai hátterét kell megértenünk. Az ELTE genetikusai az ilyen rendszereket vizsgálva jutottak el a mobilis genetikai elemek öregedést okozó potenciális szerepéig. 

Az ember élethosszának növelésében viszont csak korlátozott sikereket ért el a tudomány. „Az évtizedek óta folyó kutatás ellenére az öregedés továbbra is rejtélynek mondható” – írja a Scientific American  magazin. 

Miért nem vagyunk halhatatlanok a biblia szerint?

A Biblia szerint a teremtéskor az embernek örök élete volt. A bűnbeeséssel viszont – mint egy ítélet – megjelent a halál. Isten belenyúlt az emberi génállományba. Igaz az özönvízig még több száz évig éltek az emberek, mivel a légkör és a kedvező éghajlat ezt lehetővé tette. Noé utódainak életideje viszont már generációnként megfeleződött. 

Az utóbbi évezredekre az emberi élet drasztikusan lecsökkent, ahogy ezt a 90. Zsoltár 9. versében is olvashatjuk:

“Életünk ideje hetven esztendő, vagy ha több, nyolcvan esztendő, és nagyobb részük hiábavaló fáradság, olyan gyorsan eltűnik, mintha repülnénk. “

A káros UV-A sugárzás is felelős a fiatalkori szem alatti ráncok kialakulásáért

Bár a genetika elsősorban a bőr szerkezetét és textúráját határozza meg, a természetes öregedés mellett a napfény és szolárium UV-A sugarai a leginkább felelősek a ráncosodásért és  a szem alatti szarkalábak elmélyülését, különösen világos bőrű embereknél. 

Az ultraibolya fény lebontja a kollagént és elasztint  a bőrben, így a szerkezete gyengül, és veszít a rugalmasságából. A bőr megereszkedik, és a szem körül, az arcon, a dekoltázson és az egész testen kialakulnak a degenerációs ráncok. 

A kültéren erős napsütésben dolgozó embereknél nagyobb eséllyel jelennek meg a korai ráncok. A testet lefedő ruhák, például sapkák és hosszú ujjak, késleltethetik a ráncosodást.

A dohányzás öregíti a bőrt – és elmélyíti a szemkörnyéki ráncokat!

A szennyező anyagok és a dohányzás szintén hozzájárulnak a ráncok kialakulásához. A dohányzás felgyorsíthatja a bőr normál öregedési folyamatát. Ennek oka a dohányzás pusztítja a kollagént és az elasztint. Ráadásul ha fiatal korunktól dohányzunk, nem jut elegendő oxigén és tápanyag a bőr sejtjeihez, ezért  a bőr sápadtá válik, és hamarabb megjelennek az “öregségi” foltok.

A stressz és a mimikai ráncok

Az ismételt arckifejezések idővel elmélyülnek az arcon. A derűs emberek öreg korukra nevető ráncokat növesztenek, amelyek kedvessé teszik az arcot.  Ugyanúgy a tartós stressz, a gorombaság, irigység, rosszindulat és a depresszió is belevésődik idővel az arcba. Minden alkalommal, amikor az arcizmunkat használjuk, barázda képződik a bőr felszíne alatt. Amikor a bőr öregszik,  elveszíti rugalmasságát, és a “bejáratott” barázdák egyre jobban elmélyülnek, jellegzetessé válnak. 

A dohányosokra például nagyon jellemző, hogy mély ráncok alakulnak ki a szájuk körül a jellegzetes mozdulataik miatt, mivel  olyan izmokat is sűrűn használnak, amit mások nem.

Stresszhelyzetben nemcsak a mimika változik, hanem a felgyorsuló véráramból az értékes tápanyagok sem tudnak rendesen felszívódni a bőr egyes rétegeibe, ami elősegíti a ráncosodást, ilyenkor  a bőr oxigénellátottsága is csökken. A stresszhormonként emlegetett, kortizolról korábbi kísérletben kimutatták, hogy jelentősen, mintegy 50%-kal csökkentette a hialuronsav termelődését, ami fontos szerepet játszik a bőr hidratáltságában. 

A ráncok kialakulása az élet velejárója. Jó hír viszont, hogy a szem alatti és szemkörnyéki ráncok csökkenthetők! Erre számos megoldás létezik a plasztikai műtéttől kezdve a szemránckrémig. Erről részletesen egy másik  cikkben írunk: Hatékony küzdelem a szem alatti ráncok ellen – a szarkalábak eltüntetése.

Ami nekünk bevált, és már percek alatt látványosan csökkenti a szemek alatti ráncokat, szarkalábakat, az az INSTANTENSE® PLUS EMELŐ HATÁSÚ SZÉRUM , ami hosszú távon is hatékony! Eredményességét a több ezer elégedett vásárló mellett klinikai vizsgálatok is alátámasztják.

Laumar Instantense Plus szérum

Akció!
InstanTENSE Plus emelő hatású szérum (25 ml)
“Azonnal látványos, szó szerint percek alatt simul ki a bőr! A genetikailag örökölt karikás szememmel is elbír….”
 • Rendszeres napi használat esetén legalább 60 napra elegendő a szérum
  Kényelmes bankkártyás fizetés.

14 390 Ft

Várható szállítás Magyarországon: 2021-10-22, Péntek
Válassz darabszámot:

 • Ingyenes szállítás Magyarországon 1 munkanapon belül
 • A szomszédos országokba is szállítunk (+990 Ft)
 • Átvételkor készpénzzel és bankkártyával is fizethetsz a futárnak
 • 30 napos pénzvisszafizetési garancia
 • Klinikailag tesztelt, bizonyított hatékonyság
Siess, rendeld meg ma 17.00 óráig, hogy már holnap kipróbálhasd! 😉
Vásárlói Vélemény
4,7 240 értékelés alapján
5 ?
83% 
199
4 ?
9% 
22
3 ?
3% 
6
2 ?
2% 
4
1 ?
3% 
9
Írd meg a véleményed!

Köszönjük, hogy értékelte a terméket!

Véleménye nagyon fontos számunkra. Ossza meg barátaival tapasztalatait!

Filter Reviews:
  NV
  18 okt. 2021
  Noèmi V.
  HU HU
  Ajánlom ezt a terméket
  Elègedettsèg

  Nagyon megvagyok elègedve . Nagyon köszönöm

  CD
  17 okt. 2021
  Csabàné D.
  HU HU
  Ajánlom ezt a terméket
  Tense plusz

  Tökéletes megoldás a szem alatti táskákra,ráncokra.

  AK
  11 okt. 2021
  Anikó K.
  HU HU
  Ajánlom ezt a terméket

  A termék kiváló, nagyon meg vagyok vele elégedve.

  II
  10 okt. 2021
  István I.
  HU HU
  Ajánlom ezt a terméket
  Tökéletes gyors szállitás

  Nekem egy jó ideje táskák jelentek meg a szemem alatt. Semmi nem használt. Rátaláltam az önök által forgalmazott szérumára. Megrendeltem,párnapja megkaptam.Minden reggel használom. És nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel.

  FI
  05 okt. 2021
  F. Ildikó
  HU HU
  Ajánlom ezt a terméket
  köszönöm

  használom minden reggel, most már tudom mennyi az ideális mennyiség. Tökéletesen eltünteti a szemem alatti táskákat egész napra, nekem nagyon bevált, szuper készítmény! Azt hiszem törzsvásárló leszek. Ildikó

  Kényelmes bankkártyás fizetés.

  A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
  Bankkártyád adatai áruházunkhoz nem jutnak el.